Fiskevatten                                      Hem

 

 

 

  • Indalsälven

 

  • Ljustorpsån

 

  • Haverö Strömmar

 

 

Indalsälven

 

Indalsälven är ingen riktig skönhet eller naturupplevelse. Men när man väl fiskat in sig på vattnet går det inte att slita sig därifrån. Den har något magiskt, något lockande och det är inte bara jag som känner den känslan. Det kan man se om man besöker älven under fiskesäsong. Det är alltid folk intill älvkanten, vissa fiskar, andra tittar på och det finns till och med folk som åker dit för att bara fika. Vilket inte heller är dumt.

 

Indalsälven är indelat i 3 zoner. Zon 1 som ligger närmast dammluckan. Zon 1 är den del av älven där vattnet går riktigt fort, här fiskas både lax och havsöring. Botten är ganska stenig och det är lätt att fastna med fluga, sänke eller drag. Under laxsäsong är endast fluga tillåtet. Detta för att minska risken för felkrokad lax, när kroken sitter på annat ställe än i munnen. Det kan faktiskt vara ganska lätt då det är som mest fisk i älven.

 

Zon 2 är den mysigaste delen av sträckorna. Här finns ett fint vindskydd med plats för matlagning. Precis i min stil. Till skillnad från zon 1 kan man här fiska med båt. Man kan också fiska från land. Vattnet på denna sträcka är lugnt flytande närmast fiskodlingen och på bortre sidan lite snabbare.

 

Zon 3 är den billigaste sträckan att fiska på. Det är också den mest populära, säkerligen eftersom priset är lägst i jämförelse med de övre två. Flugfiske bedrivs ofa på Helenas, Helenas är en ö som är väldigt flugvänlig både sett från kast och vadning. Under havsöringssäsongen vadar många flugfiskare efter kanten. Både vår och höst.

 

Fungerande drag är spöket eller långsmala drag. Min favoritfärg är rött och svart, fråmst på våren. Dynamit brukar också fungera bra. I flugväg på havsöring är orange och svart ett bra val. Bottenmete är vanligt fiskesätt i älven, detta med mask, maggot eller laxrom. 

 

För mer info om bergeforsfisket, klicka på den mörka texten.

 

/BJ

                                                        Hem

 

 

Ljustorpsån

 

Ljustorpsån är en å som under våren bär ett humusfärgat vatten. Under vårfloden går öringen upp i ån. Ån är fiskabar hela vägen från Indalsälven till luckorna i Lagfors. En bit upp kommer även en annan fiskbar å in i Ljustorpsån. Det är Mjällån och även där kan man hitta havsöring, harr och bäcköring. Precis som i Ljustorpsån.

 

Är man ute efter havsöring är det bra att känna till vilken tid man ska besöka ån. Då handlar det om tajma både plats och tid. Men de som kan fisket får ofta stora fina öringar.

 

Är man ute efter havsöring så fungerar samma beten som i Indalsälven. De övre delarna av ån fungerar flugfisket bra, men det är främst sma harr och bäcköring.

 

I detta FVO ingår även en del tjärnar, i de finns inplanterad fisk. Regnbåge och öring. Vissa av dessa tjärnar innehåller fin öring, bara ut och söka.

 

/BJ

 

 

 

 

Haverö Strömmar                                              Hem

 

 

Trots min närhet till detta vatten har jag varit dålig besökare i denna del av ljungan. Men för några år sedan besökte jag en av delarna i det som ingår i Haverö Strömmar. Det blev inte sista gången heller. Efter det första besöket har det blivit många fler. Långt ifrån alla gånger har jag fiskat bra, men stället har fastnat och det är en väldigt vacker plats. Detta trots dammluckor och annan mänsklig förstörelse.

 

 

I dessa strömmar är det främst öring och harr som lockar fiskare. Strömmarna innehåller grov öring, men de är fåtaliga och väldigt svårfångade. Även Harr av större storlek finns, men liksom de större öringarna är den svårfångad.

 

/BJ

 

 

Hem

 

 

Allt material på denna sida är skyddat av ägaren till sidan.

 

Vill du komma i kontakt med mig kan du mejla bjorn@bjornesfiske.se

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hejsan!

 

Välkommen till mina fiskevatten. Här kan du läsa om mina fiskesplatser där jag oftast lägger mina fisketimmar. Här kommer lite fakta och bilder på varje vatten.

 

/BJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till bjornesfiske.se