Hem

 

Fiskare

 

 

" Den Gamle" (Anders)

 

 

Åldermannen i sällskapet. Tackar aldrig nej till fiske, om det är på sommartid. Ödmjuk med stora erfarenheter från fiske i älven. Vilken oftast syns på resultatet, nästan alltid störst fisk. På fotot liknar han mer John Wayne än den yllegubbe han egentligen är. Specialité - Hittar alltid de hetaste dragen i de billigaste lådorna på fiskeaffärerna.

 

 

 

Henke

 

 

Henke är en flugfiskare av hög rang. Man kan väl säga att jag är Henkes lärljunge i tvåhandsspö. Hade en riktigt grym säsong förra säsongen. Vet inte hur många fiskar han tog som låg över 2-3 kg. Kliver nu också in i bloggvärlden. Har en egen blogg på denna sida, hoppas han bara kommer igång. Jag ser verkligen fram emot premiären.

 

 

 

"Pågen" Peter

 

 

En riktigt tokig skåning. Kanske den som fiskar mest av oss. Det finns ingen som visar sin glädje över att få fisk som denna galning. Han spelar ut hela registret oavsett hur stor eller hur liten fiske han får. Säkert kort när det gäller fiske, krånglar sig alltid lös på något sätt från disk och övriga hushållstjänster. Bara att lära av honom. Förutom att ta sig lös hemifrån är Peter en vestoppets mästare. Han utnyttjar det brutalt mycket.

 

 

 

 

 "Baywatchmicke" Micke

 

 

Het kille i Ljustorpsån. Under föregående säsong hittade han rätt ställen i ån. Han gav den visserligen riktigt mycket tid och den blev som en älskarinna för honom. Han åt middag med henne, väkte henne ur skönhetsömnen och han mjölkade henne på fisk. Grov fisk dessutom. Han förförde henne likt Mitch förförde kvinnor på beachen i den gamla klassiska serien Baywatch. Mickes mest positiva egenskap är att han kan livräddning, det kan behövas då man är ute med dessa grabbar. Fiskar aldrig i nordanvind.

 

 

 

Peder Donner

 

 

Lika het som Antonio Banderas stoltserar han här med en gammal lax. Faktum är att Donner är gängets absoluta Don Juan. Han charmar helt enkelt upp sina fiskar med sitt klassiska latmete. Som gammal målvakt är han rätt lat, därför låter han fisken söka upp honom och inte tvärtom som andra fiskare gör. Ibland skräller han till och fiskar aktivit. Men det är långt mellan gångerna. Donners specialité är att kroka fiskmåsar med metkrok.

 

 

 

"Mr Nofish" Hasse

 

 

Mr Nofish är egentligen en riktig gäddfiskare. Men har mer övergått till fiske efter havsöring och lax. Man kan säga att han har klivit upp ett par steg. Denna man är en riktig uppfinnare och hittar gärna på egna saker som han provar. Det är allt från drag till annat tok. En riktig fixare alltså.

 

 

 

"Vikarien" Adam

 

 

Vikarie på jobbet och vikarie i sällskapet. Han är under lärdom, inte i fiske utan snarare fostran. Han är också under utveckling i havsöringsfiske, har precis övergått från gäddfiske, tror jag? Men har haft en riktigt het början, en självklarhet då man guidas av Henke. Ser säkerligen fram emot vårfisket efter öring i älven.

 

 

 

 

"Lappen" Robban

 

 

Robban är längst till vänster.

 

Fiskar mest på våren eftersom jakten upptar hans tid på hösten. En riktig halvtidsfiskare med andra ord. Med stor ödmjukhet och bred norrländska intar han älven, ibland i sin eleganta båt. Båten är så ny och fin att jag knappt vågar landa en fisk i den. Något att skylla på de gånger jag ej får fisk. Vilket kan vara ofta. Robban har ofta bra koll på vatten och vårflod, arbetsskada?

 

 

 

Mats

 

 

Mats är en riktig Ljungan höjdare. Han fiskar nog mest på laxen men har kommit in mer på Indalsälven och havsöring den senaste tiden. Ettrig i sitt fiske, snabb kastare och även snabb i drillningar. När han fiskar så fiskar han rejlt. Viker inte ner sig som många av oss andra i detta gäng. Fiskar gärna runt i laxälvar hos våra landskapsgrannar.

 

 

 

"Forsa" Niclas

 

 

 

Ångebo, släkt med mig. Tar gärna en tur till Bergeforsen för fiske efter både havsöring och lax. Nybörjare på tvåhandsspö. Viktig kugge att komma nära inpå livet. Sitter på rena guldgruvor då det gäller fantastiska fiskevatten. Vatten där inga fiskar och bara några vet om, dit ska vi åka.

 

 

 

Björn

 

 

Det är jag det. Fiskar helst för mycket, pratar helst för mycket om fiske och är en plåga för de som inte gillar fiske. Har inte mycket att komma med då det gäller fiske egentligen, men kämpar tappert på.

 

 

"Storfiskaren"

 

Jacke, liten kille men stor i fisket. Het framtida flugfiskare som fiskar ifrån sin pappa vilken dag som helst i veckan. Pappan har för övrigt tummen mitt i handen då det gäller fiske. Jacke är en ung lovande havsöringsfiskare, här får älven se upp. (Bild kommer senare)

 

 

Päran

 

Herr Carlström är den absolut hårdaste killen i gänget. Han är överlevaren som överlever allt. Per är killen man kan skicka ut på exkursion i Sibirien under årets kallaste period. Han är den enda som överlever, men han överlever endast om han får äta från dukat bord och och bo på ett lyxhotell. Lite bekväm med andra ord!!!

 

 

"Junisen"  Andreas

 

Vill man fiska? Är man inte sugen att fiska själv? Ja då ringer man "Junisen". Killen som alltid hänger med på allt. Andreas är Powerbaitens okrönte härskare och kommer förmodligen att bli det om inte Henke Nygren snart tar över.

 

Styrkor - Säger alltid ja till allt och predikar gärna om bottenmete.

 

 

 

Tommy Baloo

 

Grannen som gärna fiskar, visat sig vara het på lax denna säsong. Har alltmer glidit över på flugfiske och kanske också han blir en äkta flugfiskare en vacker dag!

 

 

Johan Baloo

 

Bror till Tommy, ivrig fiskare som gärna fiskar fluga. Han liksom hans bror intresserar sig alltmer på flugfiske. Johan har även visat sig vara en höjdare på flugbindning. Binder heta flugor, tyvärr är det brorsan som levererar laxen på flugorna!!!

 

 

 

 

 

 

Hem

 

 

Allt material på denna sida är skyddat av ägaren till sidan.

 

Vill du komma i kontakt med mig kan du mejla bjorn@bjornesfiske.se

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till presentationen av mina fiskevänner. Här kan du lära känna mina fiskevänner, kan vara bra om du läser bloggen.

 

/BJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till bjornesfiske.se